Blog

Direct bellen vanaf website

Afbeelding Direct bellen vanaf website

Wanneer je een website hebt in WordPress wil je dat bezoekers je zo makkelijk mogelijk kunnen bereiken via de mail of telefoon. Wanneer je een telefoonnummer toevoegt, zullen bezoekers dit nummer normaal eerst moeten kopiëren over overtypen. Bezoekers kunnen echter ook direct bellen vanaf je website. Dit doe je door het telefoonnummer aanklikbaar te maken. Bezoekers kunnen op hun mobiel op het telefoonnummer klikken en dan direct bellen. De mobiele telefoon zal dan meteen de belfunctie openen. Je kunt dit ook doen met een emailadres.

Je kunt een telefoonlink maken door middel van Elementor in WordPress of met behulp van html. Beide manieren zijn erg makkelijk. In Elementor voeg je in een tekst vak het telefoonnummer toe. Je selecteert dan dit nummer en voegt een link toe. Vaak plaats je hier een link naar een website, maar je kunt er ook een telefoonnummer plaatsen. Het is belangrijk om voor het telefoonnummer ‘Tel:’ te plaatsen. Wanneer jouw telefoonnummer 0612345678 is krijg je tel:0612345678

Gebruik je liever html? Dan kun je ook gemakkelijk een telefoonlink toevoegen. Hiervoor gebruik je dezelfde code als bij Elementor. Je html code ziet er dan bijvoorbeeld zo uit:

<a href=”tel:0612345678″>06 123 45 678</a>

Op dezelfde manier kun je ook een klikbaar emailadres maken. Je gebruikt dan als code ‘mailto:’. Je vult hierachter simpelweg jouw emailadres in. Wanneer bezoekers hierop klikken, zal er meteen een nieuw emailbericht naar dit adres geopend worden. Wil je dat bezoekers meteen een sms kunnen sturen? Gebruik dan ‘sms:’ en voeg daarachter weer je telefoonnummer toe.

Vergeet de landcode niet!

Wanneer je verwacht dat bezoekers uit het buitenland je willen bellen, is het erg belangrijk om een landcode toe te voegen. Ieder land heeft een eigen code die voor een telefoonnummer staat. Alleen met deze landcode kunnen mensen uit het buitenland direct bellen vanaf je website. In Nederland is de landcode +31 of 0031. Je zet deze cijfers dus voor je telefoonnummer en je haalt de eerste 0 van je nummer weg. Jouw nummer wordt dan bijvoorbeeld: +31612345678.

Het is belangrijk dat je dit nummer in de code van html of Elementor plakt. Wanneer je dit niet doet, kunnen mensen uit het buitenland je niet bereiken. Maak dus altijd gebruik van je mobiele nummer met landcode in je contactgegevens! Zo kunnen potentiële klanten je direct bellen vanaf je website.

Conclusie

Om ervoor te zorgen dat jouw bezoekers je direct bellen vanaf je website, kun je een klikbare link toevoegen met een simpele code. Bezoekers kunnen deze code op hun mobiele telefoon aanklikken en zo direct bellen. Het is dus niet meer nodig om het nummer over te typen of te kopiëren. Je maakt het bezoekers hierdoor een stuk makkelijker om jou te bereiken. Vergeet vooral niet om je nummer met de juiste landcode toe te voegen zodat ook mensen uit het buitenland je kunnen bereiken.

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex