Blog

Forum plugins voor WordPress

Afbeelding Forum plugins voor WordPress

Met forum plugins maak je makkelijk een forum aan op je eigen WordPress-website. Hier zijn verschillende opties voor te vinden, waaronder een plugin van de makers van WordPress zelf. Eerst leggen we je uit wat een forum plugin precies doet en waarom je er eentje toe zou moeten voegen op je website.

Wat is een forum plugin?

Met een plugin voor WordPress kun je heel gemakkelijk vooringestelde extra functies toevoegen aan je eigen website. Je kunt deze plugins downloaden en vervolgens koppelen op je website. Een voorbeeld van een plugin is een forum plugin. Zoals de naam al doet vermoeden, voegt deze plugin de mogelijkheid voor een forum toe op je pagina.

Op dergelijke fora kunnen de bezoekers van je website elkaar vragen stellen of discussies met elkaar voeren. Het voordeel hiervan is dat je als website-eigenaar de engagement onder je doelgroep verhoogt en ervoor zorgt dat bezoekers telkens naar je site terugkomen. Verder kan een forum je helpen om hoger te scoren in zoekmachines. Doordat de gebruikers van fora antwoorden op vrij specifieke vragen, scoor je beter op long-tail keywords in zoekmachines. Het helpt hier ook mee dat op een forum regelmatig nieuwe content wordt geproduceerd, waarmee je ook hoger eindigt.

Maar: welke plugins kun je hiervoor het beste gebruiken?

Plugin #1: bbPress

bbPress is een plugin gemaakt door de mensen die achter WordPress zelf zitten. Daardoor werkt deze plugin perfect samen met de website. Op die manier worden problemen tussen de plugin en de database van de website zo veel mogelijk verkleind.

bbPress werkt niet alleen goed, maar ook heel makkelijk. Ten eerste kun je de plugin al gratis downloaden. Ook het aanmaken van het forum en de daarbij behorende subfora-pagina’s is een fluitje van een cent. Wil je toezicht houden op deze pagina’s om spam-berichten te voorkomen? Voeg dan eenvoudig een ‘moderator’ toe.

In de meeste gevallen kun je met bbPress prima uit de voeten. Het enige nadeel is wel dat bbPress een erg minimalistische forum plugin is. Zo heb je voor verschillende extra’s op je forum weer andere plugins nodig en moet je de plugin aan laten sluiten bij de stilj van je website door met CCS-code te gaan werken.

Plugin #2: wpForo

Naast bbPress is ook wpForo een populaire forum plugin. Ook deze plugin is volledig gratis te gebruiken. Afhankelijk van je kennis over fora, kun je kiezen uit drie mogelijke layouts: simplified, extended of een standaard Question and Answer forum. Op die manier sluit de plugin altijd aan bij je kennis.

Wil je nog meer uit de plugin halen? Dan bieden de makers je allerlei add-ons aan. Deze zijn echter wel betaald. Voorbeelden van deze add ons zijn ‘Embeds’, ‘Advanced Attachments’ of ‘Private Messages’. Met die laatste kunnen gebruikers ook privé berichten naar elkaar sturen.
Met een forum plugin kun je dus ontzettend makkelijk een forum-optie toevoegen aan je WordPress website. Je stelt bezoekers in staat met elkaar te praten en verhoogt zo de engagement rondom je website. Tegelijkertijd scoor je een stuk beter op de long-tail keywords in zoekmachines. De plugin die wij je aanraden te gebruiken, is bbPress: een plugin van de makers van WordPress zelf.

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex