Blog

Dropshipping met WooCommerce WordPress

Afbeelding Dropshipping met WooCommerce WordPress

Wil jij beginnen met dropshipping en leren je eigen website in elkaar te zetten die dat mogelijk maakt? Dan is het gebruik van WooCommerce WordPress iets wat je daar zeker bij kunt gebruiken! Bij het opstellen van een zakelijke en mooie website is dit programma iets wat goed van pas komt. Het kan jou helpen met maken van je eigen dropshipping website en leert jou dus ook je eigen website te maken. Daarnaast kun je dit programma ook voor hele andere websites op het gebied van e-Commerce gebruiken. Ben je nu benieuwd naar wat je precies hebt aan WooCommerce? Lees dit artikel verder en dan vertellen wij jou alles wat je moet weten!

Wat is WooCommerce WordPress?

We kondigde het net al even aan, maar misschien wil je er nog iets meer over weten. WooCommerce is een plugin, oftewel iets wat je toevoegt aan je programma. Hierbij kijken wij voornamelijk naar WordPress, maar in het algemeen gaat het over websiteprogramma’s. Met deze plugin kun jij aan de slag met het maken van je eigen perfecte dropshipping website en dit vaak al voor helemaal niks of een voordelige prijs. Nu denk je misschien alleen nog, wat is dropshipping? 

Wat is Dropshipping?

Dropshipping is het afgelopen jaar een heel erg bekend en interessant fenomeen geworden. Je zag het bijna overal voorbij komen, maar wist je misschien nog niet wat het precies inhield. In principe komt het erop neer dat je producten verkoopt die je nooit in je bezit hebt gehad. Je dient als website/bedrijf als een soort tussenpersoon van de klant en het bedrijf met het product wat jij ook aanbiedt. 

Hoe werkt Dropshipping?

Om het even nog wat duidelijker te maken. Jij als dropshipper hebt een website en daarop biedt jij verschillende producten aan. Deze producten maak jij niet of heb je ze überhaupt in je bezit, je koopt ze namelijk pas als iemand een bestelling plaatst. Mensen komen dus op jouw website en bestellen bij jou producten. Nu gebeurt het, jij krijgt de bestelling binnen en eigenlijk neem jij alle gegevens over en die vul je in bij de originele producten/fabrikant. Deze ontvangt jouw bestelling en die gaat aan de slag. 

Dropshipping website
Dropshipping proces van start tot einde.

Wat is het verdienmodel?

Nu denk je misschien: “Waar zit hem dan het verdienmodel in?”, nou in het feit dat jij de producten voor een hogere prijs aanbiedt dan je ze koopt. De kunst is dus om over te komen als een betrouwbare en goede verkoopwebsite waar mensen iets op willen bestellen. Waarna jij de producten zonder ze ook maar in je bezit te hebben gehad kunt doorverkopen met winst. Er komt dus heel weinig risico kijken bij dropshipping.

Je merkt dus al dat we even benoemde dat uitstraling belangrijk is. Hierbij kan WooCommerce ontzettend helpen. Scrol dan ook nog even verder en kom erachter hoe je dit handig kunt toepassen. 

WooCommerce WordPress voor dropshippen

Je kunt WooCommerce installeren op je WordPress website. Dit wil zeggen dat je vanuit WordPress een plugin kunt downloaden en dat is dus WooCommerce. Hiermee kun je dan van je website een webshop maken. 

Voor een website waar je puur en alleen blogs op schrijft en/of affiliatie marketing op doet, is deze plugin niet nodig. Ga je nu echt dingen via je site verkopen dan is het handig om WooCommerce te installeren. 

Hoe installeer je WooCommerce?

Het installeren van WooCommerce op WordPress is vrij simpel. Je moet alleen maar net weten wat je moet doen. 

 1. Ga naar het WordPress dashboard

  Als eerst ga je naar de menupagina van je website, hier staan alle functies van WordPress.

 2. Ga naar plugins

  Hier klik je op ‘plugins’ en klik daarna op ‘nieuwe plugins’.

 3. Zoek naar WooCommerce

  In de pluginbrowser kan je via de zoekbalk rechts bovenin WooCommerce opzoeken.

 4. Installeer WooCommerce

  Als je het intypt krijg je verschillende plugins om te installeren. De juiste is WooCommerce (zonder enige toevoeging) met een paars embleem. Als je de goede voor je hebt klik je op installeren en dan installeert WordPress de plugin.

  Woocommerce plugin downloaden

 5. Activeer de plugin WooCommerce

  Na dat de WooCommerce is geïnstalleerd is, activeer je hem door op ‘Activeren’ te klikken. 

  Nu heb je een webshop die je kan gaan vullen.

WooCommerce indelen

Hierna kom je in een menu van WooCommerce en hierin is het van belang dat je goed leest en bijhoudt wat je precies moet doen. WooCommerce maakt het je vrij makkelijk en bij vragen kun je natuurlijk altijd nog hulp vinden op zowel het internet als bij WooCommerce zelf. Heb je het dus geïnstalleerd en geactiveerd, dan kun je aan de slag met het maken van jouw webshop voor dropshipping!

Wat kun je verwachten van WooCommerce?

WooCommerce heeft dan ook vele verschillende attributen, zo kun je naast dingen verkopen ook je eigen thema’s uitkiezen. Dat is je design voor de webshop. Daarnaast kun je de volgende dingen met het programma:

 1. Je kunt direct facturen sturen (ook mogelijk om dit automatisch in te stellen)
 2. Verzendkosten laten bereken met verschillende factoren
 3. Kortingscodes instellen

Betaalmogelijkheden

Naast dit alles kun je bij WooCommerce ook makkelijk werken met IDEAL. Het systeem zelf heet Mollie, maar je kunt dus wel gebruik maken van de gemakkelijke betaalmethode IDEAL. Daarnaast zijn meer dan 100 andere betaalmethodes mogelijk zoals bijvoorbeeld Stripe en PayPal. Ook berekend WooCommerce gemakkelijk de belasting die jij over je producten moet betalen. 

Marketing functies

Dit is natuurlijk nog lang niet alles, maar dit zijn wel de meest handige functies die WooCommerce aanbiedt. Daarbij kun je ook extra functies krijgen door middel van het uitbreiden van de plugin. Hierbij komen onder andere de volgende functies kijken:

 1. ‘360 graden’ foto’s van je producten
 2. De mogelijkheid om abonnementen aan te bieden
 3. Een plugin waarbij je met PostNL de verzendkosten berekend
 4. De mogelijkheid om korting te geven aan mensen die hun bestellingen delen op social media

Veel functies en mogelijkheden

Kortom, er zijn veel mogelijkheden met WooCommerce op WordPress. De vele functies maken het mogelijk om een goed functionerende en een mooie webshop te maken. De mogelijkheden zijn eindeloos en maken het dus ook fijn om mee te werken. Het is dan ook zeker een aanrader!

Zijn er ook alternatieven?

Er zijn weldegelijk alternatieven voor WooCommerce. Deze zou je ook kunnen gebruiken voor het opzetten van je dropshipping website. Het is dan ook maar net wat jij prefereert en daar kun je dan ook zelf op selecteren. 

 1. Spocket: Dit is ook een website voor dropshipping, maar moet je hierbij rekeninghouden met het feit dat je producten vanuit de EU of de VS moeten worden verzonden. Het is wel ideaal voor jou als dit het geval is en je een snelle levertijd wilt hanteren. Wel kun je dus niks uit China of Azië halen. 
 2. AliDropship: Ook dit is een dropship-plugin en het voordeel van deze plugin, is dat je winkel gekoppeld wordt aan AliExpress. Zo kun je dus direct vanaf jouw website de bestelling laten plaatsen op AliExpress. Ook kun je zo gemakkelijk producten opzoeken en toevoegen aan je dropship-webshop. Wat handig is als je al met deze webshop werkt. Kost wel $89 om te gebruiken. 
 3. Dropship.me: Deze plugin werkt ook via WooCommerce en verbind jou met de marktplaats van AliExpress. Op deze manier kun jij dus moeiteloos producten scouten en toevoegen aan je webshop. 

Dus wil jij nu beginnen met je eigen dropship-website? Dan kun je genoeg kanten op met WooCommerce en eventueel andere plugins. Het werkt super makkelijk en stelt jou in staat om lekker te dropshippen met zijn vele functies. Installeer dan ook nu jouw dropshipping-plugin en begin met geld verdienen!

Neem contact op

Naast het installeren van een webshop komt er nog veel bij kijken, WordPress SEO, WordPress Optimalisatie en misschien wil je uiteindelijk wel een koppeling installeren met een groothandel. Weet je niet hoe het moet? Neem contact op met onze WordPress specialisten, zij kunnen jou hier in helpen. Je kan ons bereiken in de chat of op 030 20 72 488. Bekijk ook onze WordPress Onderhoudspakketten, zo kan jij je focussen op het bedrijf.

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

Bekijk ook artikel
Bekijk ook artikel
© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex