Blog

Beste Mailchimp alternatieven


Afbeelding Beste Mailchimp alternatieven

Mailchimp is een hele populaire tool om te gebruiken voor e-mailmarketing. Sinds dit jaar hebben zij hun verdienmodel aangepast, wat vooral voor gebruikers met een betaalde versie een verschil heeft gemaakt. Ze kijken bij Mailchimp nu ook naar het aantal gebruikers die zich hebben uitgeschreven, in plaats van naar hoeveel abonnees een account heeft. Deze wijziging betekent een prijsstijging van 15 tot wel 20 procent. Dit kan voor sommige abonnees een reden zijn om over te stappen naar een andere tool dan Mailchimp. De beste zes alternatieven hebben wij op een rijtje gezet.

Mailchimp kosten en features

Voordat we verdergaan met het lijstje van Mailchimp alternatieven is het ook goed om te weten wat Mailchimp zelf te bieden heeft en voor wie het wel een interessante tool kan zijn. Mailchimp is in de loop van de tijd een marketingplatform met veel features geworden, dat integreert met verschillende grote e-commerce-oplossingen.

Voor allerlei prijzen is er van alles mogelijk binnen Mailchimp. De prijzen variëren van gratis tot aan $299 per maand, afhankelijk van de features en het aantal beschikbare contacten. Zo kan je niet alleen gesegmenteerde campagnes maken, maar ook richten op achtergelaten winkelkarretjes, de marketingplanning beheren en complexe workflows automatiseren.

Een groot voordeel van Mailchimp is de gratis versie. Zonder enige kosten is het mogelijk om een mailinglijst op te bouwen en nieuwsbrieven te versturen. Toch is het vrij beperkt als je echt stappen wil maken om te groeien met je bedrijf. Er is geen toegang tot ondersteuning en er zijn vrij weinig templates beschikbaar. Daarnaast zit je met de gratis versie vast aan het Mailchimp-logo, wat wellicht onpersoonlijk en minder professioneel kan overkomen.

In de betaalde versie betaal je voor dubbele en inactieve contactpersonen. In verhouding met andere e-mailmarketingsoftware maak je hierdoor overbodige kosten. Het is ook niet mogelijk om funnels te dupliceren, wat een enorm tijdrovende klus kan worden voor andere segmenten. Tot slot is er een creditcard nodig om te kunnen betalen, dat is niet voor iedereen bruikbaar.

Top 6 Mailchimp alternatieven

Sendinblue

Sendinblue is een ideale tool voor bedrijven. Ze bieden een breed scala aan krachtige tools voor onder andere nieuwsbrieven, landingspagina’s, Facebook ads en live chat. Het is ook mogelijk om de e-mails te versturen op basis van het gebruikersgedrag naar een specifieke doelgroep.

Kosten voor deze dienst is: gratis* tot €499,- per maand.

* Gratis tot wel 300 e-mails per dag.

– Sendinblue Digital Marketing

GetResponse

GetResponse is een goede e-mailmarketing software voor de kleinere bedrijven. Er zijn verschillende oplossingen voor e-mailmarketing, landingspagina’s en automatisering. Via de integraties is het mogelijk om allerlei apps te koppelen met GetResponse, zo ook WordPress.

Kosten voor deze dienst is: €13 tot €515 per maand.

– GetResponse E-mailmarketing.

AWeber

AWeber werkt met interessante features, zoals de mooiste e-mailtemplates, e-mailanalytics, automatiseringstools, AB-testing en meer. Ze bieden de optie om de software eerst 30 dagen gratis uit te proberen.

Kosten voor deze dienst is: $19 tot $149 per maand.

AWeber E-mail Marketing
– AWeber E-mail Marketing.

Constant Contact

Constant Contact is aan te raden aan kleine bedrijven en non-profit organisaties. De software werkt met alle WordPress plugins. Het heeft een erg gebruiksvriendelijke editor (drag & drop), waardoor je binnen een kort tijdsbestek al een hele mooie nieuwsbrief kan maken. Ook de support service is erg goed.

Kosten voor deze dienst is: €18 tot €40 per maand.

Constant Contact logo
– Constant Contact E-mail Marketing.

ConvertKit

ConvertKit is vrij populair onder de bloggers, schrijvers en allerlei andere creatieven. De software biedt de mogelijkheid om de contacten te segmenteren op basis van hun acties. Er zijn hele mooie landingspagina templates beschikbaar en de handige opt in-formulieren ondersteunen bij het krijgen van nieuwe nieuwsbriefabonnees.

Kosten voor deze dienst is: gratis* tot $2599 per maand.

* CoverKit is gratis tot en met 1000 abonnees.

Convertkit logo
– ConvertKit E-mailmarketing.

Drip

Drip is een van de betere Mailchimp alternatieven als het gaat om een service met een eCommerce-oplossing, bijvoorbeeld BigCommerce of Shopify. Met de tool is het mogelijk om verschillende integraties te maken en je gebruikers te beheren op basis van de interactie met jouw website/webshop. Bovendien automatiseert Drip het proces van het contact zoeken met klanten op basis van tijd en het gedrag tijdens het aankoopproces. Ook bestaan er geavanceerde personalisatiemogelijkheden om kortingscodes en aanbevelingen te creëren.

Kosten voor deze dienst is: $19 tot $1,599 per maand.

Drip E-mail Marketing logo
– Drip E-mailmarketing.

Mailchimp of een alternatief e-mailmarketing software

Mailchimp is een goed e-mailmarketingprogramma met enorm veel mogelijkheden als het gaat om personalisatie en automatisatie van mailings. Je kan de tool kosteloos gebruiken, maar qua gebruiksvriendelijkheid ontdek je al gauw een aantal nadelen. Daarom kan het een uitkomst zijn voor jou om toch over te stappen naar een alternatief voor Mailchimp. Er zijn verschillende software die te gebruiken zijn voor e-mailmarketing. Kies een tool die aansluit op jouw marketingstrategie en groeimogelijkheden. Het zal de investering zeker waard zijn!

Heb je aan de hand van onze blog nog een vraag of ben je benieuwd welke tool voor jouw bedrijf het beste is? Neem contact met ons op om te kijken wat wij voor je kunnen betekenen.