Blog

Beste 5 gratis WooCommerce thema’s

Afbeelding Beste 5 gratis WooCommerce thema’s

Wereldwijd wordt WordPress in combinatie met WooCommerce het meest gebruikt als software om een webshop mee te bouwen. Het is eenvoudig te installeren, gebruiksvriendelijk en de kosten liggen relatief laag. Ideaal voor de kleine en startende ondernemer die graag een webshop wil, maar het wel graag eenvoudig en betaalbaar wil houden. Het voordeel van WooCommerce is ook dat je het modulair op kunt bouwen. Je begint met de basis die hoort bij een webshop, zoals het verkopen van de producten, het afhandelen van de betalingen en het bijhouden van de voorraad.

Wat zijn de beste gratis thema’s voor WooCommerce?

Maar als je een langere periode actief bent en de verkopen gaan goed, dan is de kans groot dat je meer functionaliteit wilt. En dan komt de grote kracht van de modulaire opbouw van WordPress en WooCommerce in het bijzonder, om de hoek kijken. Want met de plugins van WordPress kun je namelijk jouw webshop zo opbouwen, zoals jij dit wilt. Komt nog bij dat je bij WooCommerce geen verplichte licenties hoeft te betalen, waarmee het betaalbare software blijft, dus ook als je wilt uitbreiden.

WordPress WooCommerce thema’s

Naast plugins kun je ook gebruik maken van thema’s voor WooCommerce. Een WordPress thema bestaat uit een aantal bestanden, ook wel templates genoemd, die zorgen voor de grafische weergave van WooCommerce. Hiermee kun je dus een persoonlijke stijl opbouwen als het gaat om de achtergronden, kleuren, foto’s en lettertypes. Dit bepaalt het design van je webshop en hiermee geef je aan je bezoekers ook duidelijk een signaal af waar je voor staat. Dit kan een zakelijke uitstraling zijn, een stijlvolle of juist een liefdevolle.

Huisstijl en thema’s

Het gekozen thema wordt hiermee het verlengstuk van je bedrijfsvoering en deze moet je dan ook zorgvuldig kiezen. Als je bijvoorbeeld een bakker bent die online veel verkoopt, wil je het ambachtsgevoel en jouw lekkere producten natuurlijk zo goed mogelijk overbrengen. Daar hoort dus ook een specifiek thema bij. Als je een belastingkantoor hebt, wil je het waarschijnlijk weer wat zakelijker houden, maar wellicht toch met een persoonlijk tintje. Er is veel te kiezen op het gebied van WooCommerce thema’s. Wij hebben de beste vijf gratis thema’s voor je op een rijtje gezet! Wil je weten hoe je een thema kunt installeren? Ga dan naar deze blog: WordPress thema installeren


Hestia WooCommerce thema

Hestia is een WooCommerce thema dat wereldwijd zeer goed wordt beoordeeld. Dit thema is gemaakt door Themelse en heeft een mooie interface. Het is erg geschikt voor kleine en startende ondernemers. Toch biedt het ook voldoende functionaliteit voor middelgrote en grote ondernemingen die een webshop willen. Daarnaast kunnen creatieve ondernemers zoals fotografen en kunstenaars ook prima uit de voeten met Hestia. Het is ideaal voor bedrijven en ondernemers die het graag eenvoudig willen houden en snel willen starten. Het is niet complex en voor iemand die geen of weinig ervaring heeft met computers prima te installeren. Ook kun je binnen dit thema op een eenvoudige manier bijvoorbeeld foto’s of een routekaart toevoegen. Ideaal om als ondernemer op een leuke, snelle manier te starten met je webshop, waarmee je binnen enkele dagen al je eerste verkopen kunt realiseren.

Hestia WooCommerce Theme
 • Beoordeling: 5 van 5
 • Active installaties: 100.000+
 • WordPress versie: 4.7 of nieuwer
 • PHP Versie: 5.4 of hoger

WooCommerce met Overlay

Met Overlay ben je flexibel om jouw ideale webshop te bouwen. De lay-out is klassiek, maar wel professioneel en ideaal voor kleine bedrijven die hun webshop vanaf de start goed willen neerzetten. Het thema is eenvoudig in gebruik en door de logische stappen hoef je niet veel kennis te hebben om het te installeren. Je kunt met Overlay op een eenvoudige manier een online winkel opzetten, maar ook kun je er een blog op bijhouden. Hiermee is het geschikt voor zowel de startende ondernemer, de blogger, maar ook voor het middelgrote bedrijf die graag een webshop wil. Overlay biedt voor de bezoekers een duidelijke, goed gestructureerde online winkel, waar het fijn shoppen is. Het leuke aan Overlay is ook dat je zelf eenvoudig de kleuren in kunt stellen waarmee deze goed aansluiten op de huisstijl van je bedrijf. Ideaal voor bedrijven die houden van eenvoud, professionaliteit en gebruikersvriendelijkheid.

Overlay WooCommerce Theme
 • Beoordeling: 5 van 5
 • Active installaties: 3.000+
 • WordPress versie: 4.7 of nieuwer
 • PHP Versie: 7.0 of hoger

Tyche WordPress

Bedrijven die houden van een strakke stijl, zullen dol zijn op Tyche. Dit thema is niet alleen strak, maar verleid bezoekers ook nog eens om te gaan kopen in de webshop. En daar draait het natuurlijk wel uiteindelijk om; de conversie verhogen. Hoe strakker en verleidelijker het thema; hoe meer er wordt besteld. Door de kolommen die je kunt gebruiken, hou je het overzichtelijk, waardoor je constant goed overzicht houdt op je webshop. Standaard biedt Tyche veel mogelijkheden zoals lijsten voor bijvoorbeeld “nieuwste producten” en “populairste producten”. Hiermee word je aan de hand genomen op een prettige manier, waarbij er uiteindelijk wel een webshop staat die professioneel is en voor verkopen gaat zorgen.

Tyche WooCommerce Theme
 • Beoordeling: 4.5 van 5
 • Actieve installaties: 3.000+
 • WordPress versie: 4.0 of nieuwer
 • PHP Versie: 7.0 of hoger

Neve e-commerce thema

Neve is een thema dat heel breed gebruikt kan worden. Door de ZZP’er die net begonnen is, maar zeker ook door het middelgrote bedrijf dat graag een webshop wil. De voorkant van het thema valt door zijn heldere kleuren meteen op. Bij dit thema valt er voor de ondernemer veel te kiezen. Bijvoorbeeld welke kleuren je exact wilt en welke lettertypes je wilt gebruiken. Ideaal als je al een huisstijl hebt, en je jouw webshop hierop aan wilt laten sluiten. Het thema is prima te benaderen vanaf een mobiele telefoon, waardoor het aan de bezoekerskant ook nog eens een heel gebruikersvriendelijk thema is. Dit thema is licht van gewicht en snel in gebruik. De laadtijd is snel waardoor bezoekers deze website als prettig zullen ervaren. Bijkomend voordeel van Neve is ook dat je de content op de pagina gemakkelijk zelf aan kunt passen.

Neve WooCommerce Theme
 • Beoordeling: 5 van 5
 • Actieve installaties: 100.000+
 • WordPress versie: 4.0 of nieuwer
 • PHP Versie: 5.4 of hoger

Allegiant voor WordPress

Allegiant biedt een scala aan mogelijkheden zodat je als ondernemer jouw webshop echt uniek kunt maken. Hiermee heeft de bezoeker direct in de gaten dat dit een unieke webshop is, wat de verkopen natuurlijk ten goede zal komen. Dit thema is ideaal voor kleine bedrijven die net beginnen, maar is zeker ook geschikt voor middelgrote bedrijven die graag een webshop willen. Het biedt modules aan die je alleen maar hoeft in te vullen. Denk hierbij aan een module waarin je jouw medewerkers voor kunt stellen aan bezoekers. Ook logo’s van klanten die je mag gebruiken, kun je in een dergelijke module op een eenvoudige manier invoegen. Hiermee kun je op een snelle, professionele manier een webshop opbouwen die goed overkomt bij je bezoekers. Dit thema werkt ook prima vanaf mobiele telefoons.

Allegiant WooCommerce Theme
 • Beoordeling: 4 van 5
 • Actieve installaties: 6.000+
 • WordPress versie: 4.0 of nieuwer
 • PHP Versie: 5.6 of hoger

Neem contact op

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen of heb je simpelweg gewoon een paar vragen? Geen probleem! Onze WordPress specialisten zitten klaar om jou te helpen. Neem contact met ons op door middel van de chat te starten of bel ons op 030 20 72 488. Bekijk ook naar onze diensten, waaronder onze WordPress Onderhoudspakketten.

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex