Blog

Review: SiteGround

Afbeelding Review: SiteGround

SiteGround is een van de beste webhostingbedrijven van dit moment. Bij SiteGround geniet je van een prima kwaliteit, veel functionaliteiten, veel features en een perfecte support. Dat SiteGround échte kwaliteit levert, is wel terug te zien aan het prijskaartje. Al met al kunnen we stellen dat SiteGround een premium hostingbedrijf is.

Als je een eigen website wilt starten, heb je sowieso webhosting nodig. Voor een kleine website hoef je niet al te veel eisen aan de webhosting te stellen. Maar – heb je een drukbezochte website, heb je een hele uitgebreide website of heb je een website met unieke functies? In die gevallen heb je wel behoefte aan een premium hosting. Mogelijk ben je daarvoor bij SiteGround aan het juiste adres; in deze review vertellen wij je hier graag meer over.

Hosting provider SiteGround

De hosting provider SiteGround zag in 2004 het levenslicht. Dit bedrijf werd, opvallend genoeg, in Sofia (Bulgarije) opgericht. Dat is wellicht niet het eerste land waar je aan denkt bij technologische hoogstandjes. Toch is dat wat SiteGround precies is.

Door de jaren heen heeft SiteGround een sublieme groei doorgemaakt. Dit blijkt onder meer uit de hoeveelheid werknemers; al in 2019 had SiteGround meer dan 500 mensen in dienst.

Verder heeft SiteGround ongekend veel klanten weten te strikken. Om je hier een indruk van te geven: in 2020 verzorgde SiteGround de hosting van méér dan 2.000.000 websites. Ja, je leest het goed: meer dan 2 miljoen websites.

Heeft SiteGround nog steeds al haar wortels in Bulgarije liggen? Ja, het bedrijf is en blijft van origine een Bulgaars bedrijf. Feit is wel dat men een volledige expansie door Europa gemaakt heeft. Dit blijkt onder meer uit de vele NGINX servers die SiteGround in Nederland heeft. Ook in ons land is SiteGround een gerenommeerde partij geworden.

De voordelen van SiteGround

Ben je op dit moment op zoek naar een goede hostingpartij? En ben je ook bereid om te investeren in premium hosting? Dan is SiteGround wellicht de ideale hostingpartij voor je. Deze hostingpartij biedt volgens ons meerdere voordelen aan.

Erg snelle hosting

Zowel Google als internetgebruikers hechten veel waarde aan een snelle website. Door je website bij SiteGround te hosten, ben je van de gewenste snelheid verzekerd. Het is namelijk een feit dat deze hostingpartij onwijs snelle hosting aanbiedt.

Hoe dat komt? Dat is te danken aan de technologieën waar SiteGround gebruik van maakt. Zo was SiteGround in 2015 al de eerste hostingpartij die SSD disks de beschikking had. Hedendaags is dat vrij ‘normaal’, maar in 2015 was dit echt revolutionair. Een dergelijke uitvinding geeft aan dat SiteGround voortdurend met nieuwe technologieën bezig is.

Datacenters in Nederland

Goedkoop is duurkoop; dit gezegde is zeker van toepassing op hosting. Indien je voor een goedkope hosting kiest, bevindt de hosting zich in een datacenter in het buitenland. Indien je voor hosting bij SiteGround kiest, geniet je van hosting in een datacenter in eigen land.

SiteGround heeft ervoor gekozen om meerdere datacenters in onze regio geplaatst. Mocht je voor een zo’n snel mogelijke website willen gaan, dan kan je het beste kiezen voor het datacenter in Amsterdam.

Geweldige uptime

Bij een website is het belangrijk dat deze altijd goed te bereiken is. Dit is niet alleen prettig voor je bezoekers, maar dit is ook bevorderlijk voor je rankings binnen Google. Gelukkig biedt SiteGround een uptime garantie van 99,95% aan. Je bent dus nagenoeg altijd verzekerd een website die goed te bereiken is. En van een vrij snelle website.

Werkt perfect samen met WordPress

Als je in deze tijden een nieuwe website maakt, is de kans groot dat je dit via WordPress doet. Mocht je daarvoor kiezen, dan zit je bij SiteGround al helemaal goed. Deze twee bedrijven werken namelijk nauw met elkaar samen. Dit blijkt onder meer uit het feit dat WordPress al haar gebruikers aanraadt om hosting bij SiteGround af te sluiten.

Via je eigen account bij SiteGround kan je tal van wijzigingen doorvoeren. Via dit account is het echter ook mogelijk om WordPress direct te installeren. Dit doe je met één druk op de knop, waarna je je website direct met WordPress naar eigen wens kunt maken.

Erg gebruiksvriendelijk

SiteGround is een hostingpartij die zich op allerlei gebruikers richt. Men richt zich op grote partijen die behoefte aan premium hosting hebben, maar men richt zich ook op de kleinere partijen die graag een goede hosting willen hebben. Om het voor al deze partijen ‘goed’ te doen, heeft men voor een overzichtelijk dashboard gezorgd. Met dank aan dit overzichtelijke dashboard is dit naar onze mening een van de meest gebruiksvriendelijke hostingpartijen.

Veel hostingpakketten

Om nog even op bovenstaand punt voort te borduren; SiteGround biedt bewust veel hostingpakketten aan. Door meerdere pakketten aan te bieden, is SiteGround in staat om alle klanten perfect te bedienen.

Overige voordelen

Blijft het alleen bij bovenstaande voordelen? Nee, zeker niet. SiteGround biedt nog meer voordelen aan:

  • Gratis webmail: indien je voor SiteGround hosting kiest, maak je gratis gebruik van webmail.
  • Erg veilig: de hosting van SiteGround is bijzonder veilig. In deze tijden is dat bijzonder prettig.
  • Gratis verhuizen: wil je een website van een andere hostingpartij naar SiteGround verhuizen? Dit is in veel gevallen volledig gratis.
  • Automatische back-ups: SiteGround zorgt er automatisch voor dat er back-ups van je website(s) gemaakt wordt. Wel zo fijn en prettig.
  • Gratis SSL: indien je voor een SiteGround hosting kiest, krijg je ook gratis een SSL certificaat.
  • Gratis CDN: bij SiteGround is het ook mogelijk om gratis gebruik te maken van een CDN. Dit is een Content Delivery Network waarmee je je website nog sneller maakt.

De nadelen van SiteGround

Is het dan allemaal koek en ei bij SiteGround? Nee, je moet wel met enkele nadelen rekening houden.

Geen perfecte support

Ben je de Engelse taal goed machtig? Dan zit je bij SiteGround goed. Ben je deze taal niet al te goed machtig? Dan zit je wel met een kleine uitdaging; de support is bij deze hostingpartij namelijk niet in het Nederlands beschikbaar. Mogelijk gaat dit in de toekomst wijzigen, maar dit weten wij uiteraard niet zeker.

Relatief duur

Als je zo goedkoop mogelijk een website wilt hosten, zit je bij SiteGround niet goed. Het is hoe dan ook een feit dat de hostingpakketten bij SiteGround relatief prijzig zijn.

Let op: in de afgelopen periode heeft SiteGround meerdere prijsverhogingen doorgevoerd. Het is te hopen dat het hier bij blijft. Mocht deze hostingpartij nog meer prijsverhogingen doorvoeren, wordt men wel echt (heel) duur.

Conclusie

Kunnen wij aanraden om hosting bij SiteGround af te sluiten? Ja, zonder enige twijfel. Dit is een van de beste premium hostingbedrijven. Men heeft haar zaakjes prima op orde, scoort hoog op het gebied van snelheid, scoort hoog op het gebied van veiligheid en biedt veel hostingpakketten aan.

Wil jij graag je WordPress website of webshop bij SiteGround onderbrengen? Verstandig! Mocht je hier onverhoopt niet helemaal uitkomen, dan kan je altijd contact met ons opnemen. Wij regelen graag de hosting voor je, wij lossen graag problemen voor je op of wij optimaliseren graag de hosting voor je. Neem gerust contact met ons op voor het bespreken van alle mogelijkheden.

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

Bekijk ook artikel
Bekijk ook artikel
© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex