Blog

Popup plugins voor WordPress

Afbeelding Popup plugins voor WordPress

Ben je op zoek naar de beste popup plugins voor op je WordPress website? Dan helpen wij je graag verder! Wij hebben niet alleen gekeken naar de beste plugins die op dit moment beschikbaar zijn, maar leggen je ook nog eens simpel uit wat een popup plugin precies inhoudt.

Wat is een popup plugin?

Online ervaren websites steeds meer concurrentie van andere websites, die allemaal het liefst de aandacht van jouw publiek voor je neus wegkapen. Hoewel popups op een website soms erg irritant zijn, heeft onderzoek wel uitgewezen dat deze popups het meest effectief zijn om jouw bezoekers om te kunnen vormen tot vaste fans.

Een popup plugin zorgt ervoor dat er op je pagina een klein balkje tevoorschijn komt waar mensen zich in kunnen schrijven voor bijvoorbeeld je nieuwsbrief. Hier laten ze dan kort hun gegevens in, zoals alleen hun naam en / of emailadres, waardoor je ze voortaan een nieuwbrief kunt versturen. Een popin plugin mag dan enorm simpel zijn in de basis, maar de resultaten ervan zijn wel enorm positief!

Een popup plugin is eenvoudig te downloaden en te installeren op je WordPress website. Je krijgt alleen wel tientallen resultaten van plugins die claimen allemaal de beste te zijn. Welke twee plugins het beste zijn, lees je hieronder.

Plugin #1: Optinmonster

De naam zegt eigenlijk alles: deze plugin is monsterlijk goed in het verwerken van opt-ins van je bezoekers voor bijvoorbeeld je nieuwsbrief. Zo ziet deze plugin bijvoorbeeld wanneer bezoekers je pagina bijna willen verlaten. Daardoor wordt de popup pas aan het einde van hun bezoek voorgeschoteld en niet alvast getoond over een stuk tekst wat ze op dat moment nog aan het lezen zijn.

Nog een ander voordeel is dat Optinmonster samen kan werken met enorm veel autoresponders die gebruikt worden in mailings voor nieuwsbrieven. Denk hierbij aan MailChimp, AWeber, iContact of GetResponse.

Ten slotte kun je kiezen uit een aantal standaard templates die gemakkelijk aan te passen zijn naar je eigen website. Ook het type formulier, zoals een slide-in, sidebar of footer, kun je zelf kiezen.

Plugin #2: Thrive Leads

Deze plugin is een stuk recenter ontwikkeld door het team van Hybrid Connect. Thrive Leads is volledig opnieuw opgebouwd en steekt daarom in elkaar volgens de allernieuwste inzichten rondom opt-in en popups.

Zo krijg je vrijwel alle mogelijke opties om je popup weer te geven: van sidebar widget tot light box popup en het bepalen van de plaats in een blog, maar ook als slide in, footer of sticky formulier. Ook kun je je popup makkelijk verwerken in een link, die je opneemt in de lopende tekst.

Thrive Leads gaat eigenlijk net een stapje verder dan Optinmonster. Zo ziet deze plugin niet alleen wanneer je de site gaat verlaten, maar ook als je de onderkant van de pagina hebt bereikt. Ook het aantal templates is uitgebreider. Dat komt wel met een hoger kostenplaatje: Thrive Leads is namelijk niet gratis te gebruiken, in tegenstelling tot Optinmonster.

Met een popup plugin maak je het voor jezelf een stuk makkelijker om simpele bezoekers ineens vaste klanten of zelfs fans te maken. Een popup verzorgt eenvoudig een optin voor bijvoorbeeld je nieuwsbrief waar klanten zich snel in kunnen schrijven. Er zijn een aantal popup plugins beschikbaar, waaronder Optinmonster (gratis) en Thrive Leads (betaald maar enorm uitgebreid).

Was dit artikel nuttig?

Ja Nee

Wij helpen je snel en vakkundig!

Bekijk hier alle voordelen.

© WPonderhoud.nl 2011 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | WordPress Onderhoud is onderdeel van Artitex